Hoe lang blijven hairextensions zitten? De levensduur van jouw hairextensions zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals kwaliteit, bevestigingsmethode en verzorging.

Wil je mooi, vol en lang haar? Dan kun je bij Dreamloxx terecht voor de mooiste hairextenstions (invisible weaves). De beste hairextensions salon van Nederland. Gespecialiseerd in invisible weave. Plan direct een afspraak in zodat we je wensen kunnen bespreken.

Kwaliteit van de hairextensions

Hairextensions zijn gemaakt van synthetisch haar of echt mensenhaar. Hoe lang je hairextensions blijven zitten is afhankelijk van de kwaliteit van het haar. Synthetisch haar is erg goedkoop maar de kwaliteit is ook minder goed dan die van human hair. Dit zorgt ervoor dat synthetisch haar een kortere levensduur heeft. Human hair is wat duurder, maar de kwaliteit hiervan is beter waardoor de hairextensions langer mee kunnen.

Hoe lang blijven hairextensions zitten
Photographer: Frances Stefanie | Copyright: Frances Stefanie

Hoe lang hairextensions blijven zitten is afhankelijk van de bevestigingsmethode

De manier waarop hairextensions worden bevestigd, heeft ook invloed op hun levensduur. Er zijn verschillende bevestigingsmethoden, waaronder clip-in, tape-in, weave of sew-in, fusion of keratine-bonded en micro-ring of micro-loop. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen en kan invloed hebben op hoe lang de hairextensions blijven zitten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de extensions zelf te plaatsen of te laten zetten door een professional. Wanneer je de hairextensions laat zetten door een professionele extensionskapper weet je zeker dat de extensions goed geplaatst worden waardoor ze ook langer zullen blijven zitten.

Dagelijkse verzorging van jouw hairextensions

Het verzorgen van je hairextensions is essentieel om ze zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Regelmatig borstelen, wassen en conditioneren van je extensions is belangrijk om klitten, beschadiging en verlies van de extensions te voorkomen. Kies voor professionele en verzorgende haarproducten en vermijd warmte en hitte producten. De extensions hebben extra verzorging nodig omdat ze geen verzorging krijgen vanuit de wortel. Niet alle producten die goed zijn voor je eigen haar zijn ook goed voor je extensions. Gelukkig zijn er verschillende producten die speciaal gericht zijn op het verzorgen van jouw hairextensions. Om je extensions zo lang mogelijk goed te houden, is het ook aan te om regelmatig naar de kapper te gaan om het te laten onderhouden.

Photographer: Frances Stefanie | Copyright: Frances Stefanie

Hoe lang blijven hairextensions zitten afhankelijk van persoonlijke factoren

Natuurlijk spelen er ook persoonlijke factoren mee bij hoe lang jouw extensions blijven zitten. Mensen met dik en stug haar kunnen merken dat sommige extensions beter blijven zitten, terwijl mensen met fijn en dun haar misschien meer moeite hebben om extensions op hun plaats te houden. Daarbij is het ook afhankelijk van hoe snel je haar groeit. Wanneer je haar snel groeit zullen je extensions ook sneller uitgroeien. Ook je dagelijkse activiteiten hebben invloed om de levensduur van je hairextensions. Als je vaak sport of regelmatig zwemt, kunnen je extensions sneller slijten. Zorg ervoor dat je je haar beschermt tijdens het sporten door het in een losse paardenstaart of knot te dragen en spoel je haar na het zwemmen grondig uit om chloor- of zoutwaterresten te verwijderen.

Geniet zo lang mogelijk van mooie hairextensions bij Dreamloxx

Heb jij altijd al mooie volle haren gewild zonder dat jouw hairextensions helemaal zichtbaar zijn door je haar heen? Bij Dreamloxx zijn we gespecialiseerd in de invisible weave, een nieuwe unieke techniek van hairextensions waarbij we je haar op de meest ontzichtbare manier verlengen of verdikken. Wij zorgen ervoor dat jou hairextensions zo lang mogelijk blijven zitten op een mooie en natuurlijke manier. Plan een afspraak in en kom langs bij ons in de salon.